Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Barns utveckling

Trotsålder, potträning och inskolning på förskola. Om livet med barn kan man säga mycket – men det blir i alla fall aldrig enformigt. Här delar vi med oss av goda råd och experttips på hur du kan förstå och stötta ditt barns utveckling.

shadow

Barn och TV-tittande

Barn under två år bör inte se på TV alls, anser flertalet experter. För större barn kan bra surf och tv ge både kunskap och nöje, men sitt gärna med och titta ibland.

Läs merarrow
shadow

Barnsäkerhet och risker

Förebygg olyckan! Spädbarn riskerar fall och kvävningsolycka. Förskole- och skolbarn kan råka ut för förgiftning, brännskada, trafikolycka eller drunkning.

Läs merarrow
shadow

Blöjavvänjning - potträning

Vanligtvis blir svenska barn inte blöjfria förrän vid 2-3 års ålder. Men vissa föräldrar satsar på blöjavvänjning långt tidigare.

Läs merarrow
shadow

De sju intelligenserna

Är ditt barn duktigt på att uttrycka sig? Det tyder på hög lingvistisk intelligensnivå. Men det finns sex andra typer av intelligens som man brukar tala om.

Läs merarrow
shadow

Familjedaghem - dagmamma

Hos en dagbarnvårdare, ofta kallad dagmamma, kan barnet få träffa andra barn i en hemmiljö. Det kan vara lite lugnare och passar vissa barn.

Läs merarrow
tjej leker i ett leksakstält
shadow

Friskare barn i ur och skur

Barn som leker mycket utomhus håller sig friskare, och konceptet med I-ur-och-skur har spritt sig så att de flesta förskolor satsar på mycket utevistelse.

Läs merarrow
Laddar... Visa fler artiklar