Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Frågor & Svar

Här hittar du frågor och experternas svar om barns sjukdomar - från topp till tå.
Viktigt: Innehållet på denna webbplats är enbart till för informationsbruk. Materialet är inte avsett att användas i stället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av läkare.

Bebisen immun mot mässling genom moderns vaccination?

Det anses att barn har immunitet mot mässling sina första 6 månader om moder är vaccinerad, men hur starkt är detta skydd? Barnläkaren svarar.

Läs merarrow

Blygdläppar som växer ihop

Vår dotter är 4,5 år och har ett underlivsproblem - hennes blygdläppar växer ihop. De senaste 1,5 åren har vi behandlat med hormonsalva vid tre tillfällen och fått veta att om det händer ige…

Läs merarrow

Diffust ont i magen - borde ultraljud gjorts?

Min son har haft diffust ont i magen sedan i torsdags. I lördags blev han lös i magen och ingen aptit. Så fort han åt något fick han ont, inga jättekraftiga smärtor men ont, och kände att ha…

Läs merarrow

Ersättning vid kvalsterallergi?

Vår pojke har fått allergi mot kvalster, kan vi få hjälp med kostnader för kvalsterskydd från vår barnförsäkring?Ja, visst ersättning ingår, svarar försäkringsexperten.

Läs merarrow

Ersättning vid matallergi?

Om ens barn har födoämnesallergi, är detta något man kan få ersättning för om de är försäkrade genom Trygg Hansas Tryggabarn-försäkring?

Läs merarrow

Ersättning vid omskärelse?

Vår son måste genomgå omskärelse - ersätts det på något sätt genom barnförsäkringen?Ja, om han behöver ligga på sjukhus, svarar experten.

Läs merarrow
Laddar... Visa fler artiklar