Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

App guidar till rätt akuthjälp

shadow

Vad gör du om ditt lilla barn sätter i halsen och inte kan andas? Om det har fått sig i sig en giftig svamp? Eller om de små fingrarna är blåfrusna?
Läs på innan olyckan är framme – det kan vara livsviktigt!

Trygg-Hansas app är främst inriktad på råd om barn, men här finns även viktiga beskrivningar av hjärt-lungräddning för vuxna och hur du känner igen en stroke.
I appen finns också information inför resan med tips på vad du bör packa i ditt rese-apotek, viktiga telefonnummer till SOS International och mycket annat.

En olycka sker så fort, och kan ställa till så mycket elände. Det är ju inte alltid säkert att du befinner dig nära ett sjukhus, heller. Därför är det praktiskt att ha informationen i fickan – i mobilen. Då kan du läsa på så att du är beredd i en krissituation, och kolla upp lite mindre akuta problem när de redan är ett faktum, till exempel huggormsbett eller värmeslag.

Det finns en del kunskap som kan visa sig livsviktig, men som få känner till ändå. Hur man förebygger det livshotande tillstånd som kallas chock, till exempel. Och visste du till exempel att det är viktigt att INTE framkalla kräkning ifall någon fått i sig vissa kemikalier? I en del fall kan det vara lämpligt att ge grädde innan man åker till sjukhuset. Vid andra förgiftningar kan det vara bra att ge medicinskt kol.

I vår Första hjälpen-app hittar du dessutom mängder av bra vardagsråd – bästa sättet att ta hand om en stukad fot eller om getingsticket, hur du hanterar en hjärnskakning eller hjälper barnet att bygga en säker snögrotta.

Välkommen att ladda hem vår kostnadsfria Första hjälpen-app för Iphone eller Android!

Fakta och expertråd:

All den här informationen hittar du givetvis också här på sajten, om du inte vill ladda hem en app som är enklare att ha till hands överallt:

Förgiftningar

Andning-Blödning-Chock, frakturer

Hjärnskakning

Förfrysningar och brännskador

Bett och stick

Allergichock – anafylaktisk chock

Reseapoteket – checklista

Första cykeln och bra cykelhjälm

Barn och ridning

Skateboard och inlines

Skidor och snowboard

Små barn och skidåkning

• I pulkabacken och snökojan

Lämplig ålder för skateboard?

Försäkrad vid tävlingsidrott?

Gäller barnförsäkringen vid ridning?

Viktigt

Innehållet på denna webbplats är enbart till för informationsbruk. Materialet är inte avsett att användas i stället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av läkare.

kvinna spänner fast ett barn i en bilbarnstol.
shadow

Bilbarnstolar – stort test hjälper dig att välja rätt

Vilka babyskydd, bilbarnstolar och bältesstolar är säkrast, mest praktiska och prisvärda? Här sammanfattar vi de senaste testerna.

Läs merarrow
shadow

Växtvärk

Barn i förskoleåldern eller tidig skolålder råkar ibland ut för växtvärk om kvällarna. Massage, tröst och eventuellt något smärtstillande brukar hjälpa.

Läs merarrow