Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Därför är en gravidförsäkring viktig

play-button
shadow

När du blir gravid är kanske inte det första du tänker på att teckna en gravidförsäkring. Men en sådan försäkring är ett viktigt skydd för dig och ditt ofödda barn – och det är bra om du tecknar den så tidigt som möjligt. För även om de allra flesta graviditeter och förlossningar går bra, så kan det vara skönt att veta att det finns ett extra stöd om något oförutsett skulle hända. Sjuk- och olycksfallsförsäkringar för vuxna brukar inte omfatta komplikationer under graviditet och förlossning, och en barnförsäkring kan du teckna först när barnet är fött.

En gravid kvinna står vid köksbordet, där en man och två flickor sitter och fikar. Mannen och den ena flickan lägger handen på kvinnans mage.
shadow

Så fungerar Trygg-Hansas gravidförsäkring

Trygg-Hansas gravidförsäkring kan ge ersättning och stöd om något går fel under den senare delen av graviditeten, förlossningen eller barnets första tid.

Läs merarrow
kvinna ligger på en gräsmatta och gör situps
shadow

Kroppen efter graviditet och förlossning

Hur länge blöder man, och när får man börja bada? Här hittar du fakta och tips om din egen kropp under de första dagarna och veckorna efter förlossningen.

Läs merarrow