Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Sommarsimskola för barn

shadow

På 200 platser runt om i landet anordnar Svenska Livräddningssällskapet, med stöd av Trygg-Hansa, sommarsimskolor. Här lär sig ditt barn vattentrygghet och simkunnighet. 

Sommarsimskola för barn drivs och anordnas av Svenska Livräddningssällskapet och fokuserar på vattensäkerhet och simkunnighet. I sommarsimskolornas regi utbildas för varje år bland annat nya simlärare och varje år går tusentals barn i sommarsimskola.

Trygg-Hansas vision är att inga barn ska behöva drunkna, därför samarbetar vi på Trygg-Hansa med Svenska Livräddningssällskapet och möjliggör och stöttar sommarsimskolornas verksamhet. Med stöd från Trygg-Hansa har Svenska Livräddningssällskapet i år utbildat 40 nya sommarsimskolelärare.

Barn mellan 5-12 år kan gå i sommarsimskola, all undervisning sker utomhus och barnen får lära sig allt från vattenvana och solvett till praktiska simövningar och att kasta livboj. Övningarna handlar till en början om att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet.

Intresserad? Ta kontakt med en simskola som passar er. Du hittar din närmaste sommarsimskola tillsammans med mer information på sommarsimskola.se 

Att notera: Simskolorna ansvarar för att deras respektive kontaktuppgifter är korrekta. Kostnaden för att delta varierar från simskola till simskola.

 

play-button
shadow

Vatten + barn = håll uppsikt

Att hålla koll på barnet hela tiden när det är på stranden och i vatten – det är den säkraste metoden för att undvika olyckor.

Se filmen härarrow
shadow

Bada säkert med ditt barn

Att vistas vid sjöar, pooler och hav hör sommaren till. Här är några saker du bör tänka på för att lära ditt lilla barn vattentrygghet och för att bada säkert.

Läs merarrow