Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Barnsjukdomar

Här hittar du fakta om hur du känner igen vanliga och mindre vanliga barnsjukdomar från vattkoppor till röda hund.

Viktigt
Innehållet på denna webbplats är enbart till för informationsbruk. Materialet är inte avsett att användas i stället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av läkare.

shadow

Barnsjukdomar - en snabbguide

Mässling, påssjuka eller röda hund? Eller är det kanske vattkoppor? Familjen guidar om symtomen på våra klassiska barnsjukdomar.

Läs merarrow
shadow

Femte sjukan

Femte sjukan ger i regel bara lätt feber och utslag hos barn. Om en kvinna smittas under sin graviditet kan det vara värre - kontakta MVC för kontroll.

Läs merarrow
shadow

Höstblåsor

Höstblåsor, ibland kallat hand-fot-munsjuka, kan ge feber och blåsor i svalget, munnen, och på läpparna, ibland också på handflator och fotsulor.

Läs merarrow
shadow

Kikhosta

Kikhosta börjar som en vanlig förkylning, med en hosta som förvärras efter en eller ett par veckor.Barnet hostar då så att det kiknar eller kräks.

Läs merarrow
shadow

Körtelfeber - mononukleos

Hos yngre barn ger körtelfeber oftast så lindriga symtom att sjukdomen förbises. Hos ungdomar och vuxna kan sjukdomen vara både besvärlig och långdragen.

Läs merarrow
shadow

Mässling

Mässling är en mycket smittsam sjukdom som kan ge besvärliga komplikationer. Den är numera sällsynt i Sverige eftersom de allra flesta barn här vaccineras .

Läs merarrow
Laddar... Visa fler artiklar